Menu
EUR
Free lamp oil with the purchase of an oil lamp SHOP NOW
Een kleine stap naar een duurzamer leven!

Een kleine stap naar een duurzamer leven!

By: Wellmark Comments: 0

Zoals de meeste wel weten is duurzaamheid een belangrijk onderdeel in ons leven geworden. We zitten nu in 2021 en in dit jaar zul je het alleen nog maar meer voorbij zien gaan komen. Het is belangrijk om dagelijks bezig te zijn met onze eigen wereld. We willen natuurlijk allemaal, dat de generaties na ons, nog net zo goed van deze mooie wereld kunnen genieten. Wellmark werkt hier ook aan mee, met kleine stappen kunnen we samen grote stappen zetten naar een betere en gezondere samenleving. Want je wist waarschijnlijk al dat het belangrijk is om afval te scheiden, te letten op je energie gebruik en te recyclen. Maar wist je ook dat de aarde al met zo’n 0,8 graden gestegen is?

Om te beginnen zal ik jullie wat meer vertellen over de duurzaamheid achter de producten van Wellmark, want hoe streeft Wellmark naar een betere samenleving? Wellmark verkoopt producten uit de cosmeticabranche. Vaak worden deze getest op dieren en zitten er schadelijke stoffen in. Bij de producten van Wellmark zijn alle ‘slechte’ stoffen verwijderd, denk hierbij aan parabenen, palmolie, PEG, SLS en Sles, maar ook worden de producten niet getest op dieren! Verder worden de producten klaargemaakt bij sociale werkplaatsen in Nederland. In Nederland zijn er veel mensen die door bepaalde situaties niet meer terecht komen op de ‘normale’ arbeidsmarkt. Doordat Wellmark werk levert aan deze sociale werkplaatsen, kunnen deze mensen ook werken, zodat zij een net zo eerlijke kans krijgen.

Wellmark gaat verder dan dat. Niet alleen bij de productie, maar ook bij de verpakkingen wordt er nagedacht over de duurzaamheid. Het zit verpakt in glazen flessen, wat altijd herbruikbaar is, dit zorgt voor minder plastic afval. En verder zal er met de levering geen plastic gebruikt wordt, maar papier wat gerecycled is!

Dat Wellmark zo min mogelijk met plastic werkt, want we kennen allemaal het verhaal van de plastic soep wel! Als de productie van plastic met 40% blijft stijgen (wat op dit moment nog gebeurt) komende 10 jaar, kan het zo zijn dat het gewicht van de oceaan meer plastic is dan overige in het jaar 2050. Als we hier verandering in willen brengen, moeten we hier allemaal samen aan meewerken.  

Ben jij ook enthousiast geworden? Wij geven je graag wat tips om je leven al een stukje duurzamer te laten worden!

  1. Afval scheiden is een van de belangrijkste tips die wij je kunnen geven. Door afval te scheiden is alles opnieuw her te gebruiken. En hoe makkelijk kan het ook zijn tegenwoordig? Je hebt er de handigste prullenbakken voor! De vuilniszakken voor het plastic zijn gratis verkrijgbaar bij de dichtbij zijnde supermarkt en de kliko’s zijn er ook nog.
  2. Kijk je ooit naar de verpakking van het eten wat je koopt? Op de verpakking is veel te vinden over waar het eten vandaan komt. Misschien een keer in de week een biologisch product proberen?
  3. Vlees is erg schadelijk voor de bevolking. Maar er zijn steeds meer vleesvervangers, die uit ervaring net zo lekker kunnen zijn. Ga jij deze week voor een lekkere ‘neppe’ hamburger?
  4. De vaatwasser staat bij elk huishouden, elke dag wel een keer aan. Hoe minder de vaatwasser draait, hoe beter. En toevallig verkoopt Wellmark afwasmiddel die heerlijk ruikt met super handige afwasborstels, wat het natuurlijk al stuk minder erg maakt om een keer met de handen de vaat te moeten afwassen!
  5. Gooi jij vaak spullen weg, omdat ze maar een keer te gebruiken zijn? Dat zorgt natuurlijk voor veel afval. Veel producten zijn er tegenwoordig ook in herbruikbare mogelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan uitwasbare watje of stalen rietjes.
  6. Boodschappen doen, je kunt het niet allemaal kwijt in je handen, dus dan maar een plastic tas erbij kopen. Deze tas verdwijnt vaak weer bij het afval, wat eigenlijk super zonde is. Deze plastic zakken zijn ten eerste goed om nog een keer te kunnen gebruiken, maar nog beter is om gewoon te zorgen voor je eigen boodschappentas.
  7. Last but not least. Waarschijnlijk heb je veel plastic flessen in huis; waterflesjes, schoonmaakmiddelen, handzeep, tandpasta etc. Deze zijn leuk te vervangen voor glazen flessen, onze handzeep bijvoorbeeld;) en wanneer ze dan op zijn, vul je ze weer gemakkelijk met de navulverpakkingen!

 

Je hoeft natuurlijk niet al je gewoontes aan te gaan passen, maar je ziet aan de tips hierboven dat ook de kleine dingen in het leven mee kunnen werken aan een duurzamer leven. Wanneer je meer gaat nadenken in de kleine dingen in het leven, zul je vanzelf merken hoe makkelijk het gaat!

 

Wij horen graag van jullie hoe jullie jezelf bezig houden met duurzaamheid  en heb je ook nog tips? Zet het vooral in de reacties om elkaar te inspireren!

Liefs

Wellmark 


Comments (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Bank transfer Belfius SOFORT Banking Gift card iDEAL Klarna Pay Later Maestro MasterCard Bancontact Visa Visa Electron
Choose your language
Choose your currency

Recently added

Total incl. tax
€0,00
0
Compare
Start comparison

Leave a comment

Your email address will not be published

This product has been added to your cart